Kerstboomverbranding op 08/01/2011

KSJ Melle en het Gildenhuis stellen voor:
Kerstboomverbranding op 8 januari 2011

“Een kerstboomverbranding is een traditie in het begin van het nieuwe jaar in veel Nederlandse en Belgische gemeenten. De dennenbomen die tijdens de feestdagen als kerstbomen in de huiskamers hebben gestaan, worden dan bijeengebracht en verbrand. Veel kerstboomverbrandingen zijn tegelijk een soort dorps- of buurtfeest.” (Uit: Wikipedia)

In tal van gemeenten wordt een kerstboomverbranding georganiseerd om zo de feestperiode te beëindigen. Wij vonden het geweldig jammer dat dit nog niet in Melle georganiseerd werd en wilden daar iets aan doen. Geheel toevallig dachten de mensen van het Gildenhuis in Melle daar net hetzelfde over en zo geschiede: samen zullen we via dit buurtfeest trachten de mensen van Melle-Vogelhoek (en daarbuiten) samen te brengen voor een gezellige avond bij het vuur.
Dit is wat wij voor jullie in petto hebben: (tracht het jullie vooral ook visueel in te beelden, dan krijgen jullie er ongetwijfeld evenveel zin in als wij al hebben)
Een groot kampvuur (onder supervisie van de brandweer) – Glüwein – Gestreken mastellen – Sfeerverlichting – Huufdvlakke – Fijne muziek – Lekkere zelfgemaakte soep – Raclette – Vuurkorven – Een gezellige bijeenkomst – En jullie?
! Belangrijk: hebben jullie thuis een echte kerstboom opgezet tijdens de feestperiode? Breng hem dan zeker mee: alle gezinsleden worden op een drankje getrakteerd als bedanking voor jullie bijdrage.
Afspraak vanaf 18 uur aan de NMBS-parking (Nonnenwegel, Melle)