Werking

KSA Melle is een gemengde jeugdbeweging met 49 jaar ervaring en traditie. Ons doel is ervoor zorgen dat de vrije momenten van de Melse jeugd al spelend worden opgevuld. Geen enkel kind mag zich vervelen op zondagmiddag! Daarom staat ons team van gebrevetteerde monitoren in voor allerhande sportieve en creatieve activiteiten.

De activiteiten
We komen wekelijks samen op zondagmiddag van 14 uur tot 17 uur. Doorblader de KSA Krabbels om te weten te komen wat we zoal doen.
De tradities
 • 4-daags weekend in de herfstvakantie
 • Spaghettiweekend eind maart
 • Daguitstap in de paasvakantie
 • Daguitstap naar zee op het einde van het werkjaar
 • 10-daags tentenkamp van 21 tot 30 juli
De speciallekes uniek aan KSA

Onze koepelorganisatie zorgt  jaarlijks voor een aantal grootschalige activiteiten voor alle KSA’s

uit de provincie en/of Vlaanderen.

 • Triangel voor de jongknapen (9-11 jaar)
  Telkens staan er een reeks wilde en minder wilde spelen op het programma: van touwenparcours of vlottengevecht over paintball tot strandpret. Da’s Triangel!
 • Gamel voor de knapen (12-13 jaar)
  Een weekend weg met alle knapen uit Oost-Vlaanderen: zelf tenten opzetten, vuren maken en supertoffe activiteiten.
 • Joepie voor de jonghernieuwers (14-15 jaar)
  Deze 4-daagse staptocht in de paasvakantie is dé ultieme KSA-activiteit. 100 km stappen, zelf je slaapplaats vinden en voor je eten zorgen met meer dan 3000 jonghernieuwers uit heel Vlaanderen.

Inschrijvingsgeld en andere kosten

 • Inschrijvingsgeld: €47/jaar, daarbij is inbegrepen:
  • verzekering
  • trimestrieel tijdschrift
  • vieruurtje en drankje bij elke activiteit (eenmaal per maand een stuk fruit)
 • Uniform: het uniform bestaat uit een blauw hemd met schildjes + een oranje sjaaltje. De prijs voor het volledige uniform inclusief schildjes bedraagt 26 euro. Jullie kunnen dit uniform steeds aanschaffen op zondag bij de uniformverantwoordelijken. Een blauw hemd alleen kost €22 en een oranje sjaaltje €3.
  Wat met mijn oude uniform?

  Aangezien jullie kinderen nog in volle groei zijn, kan het gebeuren dat hun hemd te klein wordt en dat jullie een grotere maat nodig hebben! Om de aanschaf van een groter hemd betaalbaar te houden, willen we graag voor het 3e jaar op rij tweedehandshemden aanbieden! Zo kan u een gebruikt hemd, uiteraard zonder schildjes, dat nog in aanvaardbare staat is, binnenbrengen op onze KSA. Hiervoor kunt u in ruil gratis een ander tweedehands hemd kiezen of u krijgt 5 euro korting bij de aankoop van een nieuw hemd. U kan ook een tweedehands hemd aanschaffen voor de prijs van 7 euro.

  Voor vragen over het uniform kan u steeds mailen naar de bondsleiding via bondsleiding@ksamelle.be of naar de uniformverantwoordelijken via isar@ksamelle.be of djien@ksamelle.be.

 • Behalve een aantal activiteiten (het weekend, de daguitstap, het dagje aan zee en het kamp) zijn alle activiteiten gratis.
 • Ons rekeningnummer: BE24 0010 6856 5538
VZW KSA Melle

Een belangrijke meerwaarde aan onze jeugdbeweging is de onmisbare VZW-werking die steeds paraat staat om ons te ondersteunen vanuit hun ervaring. Zij zijn meer dan een klassiek oudercomité vermits naast de ouders ook leiding en oud-leiding welkom zijn. Ouders van leden worden hartelijk aangemoedigd actief te zijn in deze werking! Het is interessant voor u omdat u zo meer te weten komt over onze organisatie en voor ons omdat wij zo beter op de hoogte zijn over wat leeft onder de ouders.

Interesse? Mail de VZW-voorzitter Koen Saerens (koen@ksamelle.be)

OUDERVERGADERING

Net zoals vorig jaar willen we dit jaar opnieuw heel graag oudervergaderingen organiseren! Het doel van deze bijeenkomst is om te weten wat er leeft bij de ouders, met welke vragen u zit en welke opmerkingen of suggesties u heeft. Bij deze willen we u dan ook warm maken om naar deze oudervergaderingen te komen! Wij zijn ervan overtuigd dat die een meerwaarde kunnen zijn voor onze werking. De oudervergaderingen worden op voorhand aangekondigd via Gimme en vinden 1 keer per trimester plaats, telkens op zondag om 17u in onze lokalen. De eerste oudervergadering van dit jaar vindt plaats op zondag 10 november.  Voor vragen over de oudervergaderingen kan u steeds mailen naar bondsleiding@ksamelle.be! Wij hopen alvast op een goede samenwerking! Tot dan!